سرزمین من ایران

سرزمین من ایران

ایران سربلند
سرزمین من ایران

سرزمین من ایران

ایران سربلند

خواص مرکبات – ۱۰ خاصیت مرکبات برای سلامتی

پرتقال، لیموشیرین، گریپ‌فروت، لیموترش و نارنگی جزو معروف‌ترین و پرطرفدارترین میوه‌ها محسوب می‌شوند. ویتامین C موجود در مرکبات در هر فصلی از سال و به خصوص زمستان برای بدن لازم و ضروری است. اما باید بدانید که خواص و فواید مرکبات تنها به داشتن ویتامین C محدود نمی‌شود.

مرکبات سرشار از آنتی اکسیدان‌ها، پتاسیم، بتاکاروتن و فیبرهای حلال هستند که برای حفظ سلامت بدن بسیار مفید است. در این مطلب شما را با خواص دیگر مرکبات آشنا می‌کنیم که شما را تشویق می‌کند از این نعمت‌های الهی بیشتر استفاده کنید.

بررسی جامع خواص مرکبات برای سلامتی

تاثیر مصرف مرکبات بر سلامت چشم

آب مروارید، یک اختلال در چشم که معمولا با افزایش سن خود را نشان می دهد، معمولا نتیجه تخریب رادیکال های آزاد است. آنتی اکسیدان موجود در مرکبات، تخریب شبکیه چشم که به وسیله رادیکال های آزاد به وجود آمده را خنثی می کند. مصرف بالای ویتامین E و C اگر با هم مورد استفاده قرار گیرد از آب مروارید جلوگیری می کند.

بررسی جامع خواص مرکبات - 10 خاصیت مرکبات برای سلامتی

بررسی جامع خواص مرکبات – ۱۰ خاصیت مرکبات برای سلامتی

تقویت سیستم ایمنی بدن

بدون شک پرتقال یکی از معروف‌ترین و محبوب‌ترین مرکباتی می‌باشد که نامش همیشه تداعی کننده ویتامین C است. باید بدانید که پرتقال حاوی ۷۰ میلی گرم ویتامین C می‌باشد که این مقدار ۹۰ درصد از نیاز روزانه خانم‌ها به این ویتامین را تأمین می‌کند.

علاوه بر این باید بگوییم که نارنگی، لیموترش و گریپ‌فروت نیز حاوی میزان قابل توجهی ویتامین C می‌باشد که یک آنتی اکسیدان قوی محسوب می‌شود. ویتامین C همچنین به عملکرد خوب سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و نقش موثر و غیر قابل انکاری در پیشگیری از بیمارهای زمستانی دارد.

توصیه می‌کنیم که روزتان را با مرکبات شروع کنید. خوردن مرکبات به همراه صبحانه بهتر از مصرف آن‌ها بعد از شام است. پس روز پرتقالی داشته باشید و غذاهایتان را با لیموترش فراوان میل کنید.

خواص مرکبات بر حفظ شادابی و سلامت پوست و پیشگیری از پیری پوست

مرکبات یک غذای کامل برای داشتن پوستی سالم است. بیشتر مطالعات خواص شفابخش پرتقال را که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند و شامل فلاوانن(ماده ای متبلور و بی رنگ)،آنتوسایانین،پلیفنولز و ویتامین است را تایید می کنند. پرتقال از احتمال خرایی رادیکال های آزاد که توسط آنتی اکسیدان ها(به خصوص ویتامین C که از قویترین آنتی اکسیدانهاست) جلوگیری می کند.

این ساختار شیمیایی سلولهای شما را دگرگون می کند. زمانی که رادیکالهای آزاد سلولها را تخریب کردند به ویژه در پوست،نشانه های پیری ظاهر می شوند.تزریق ویتامین C و کرم،یک درمان طییعی پوست است که توصیه می شود،آنها به جنگ رادیکالهای آزاد رفته و به برگرداندن آن به حالت اولیه کمک می کند و مصرف ویتامین C باعث داشتن پوستی جوان، شاداب و نرم می شود.

محافظت از قلب و پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی

پرتقال حاوی انواع مختلفی از ترکیبات آنتی اکسیدانی به نام فلاونوئیدها است که از بروز بیماری‌های قلبی عروقی پیشگیری می‌ کند. نتایج پژوهش‌ ها نشان می ‌دهد که مصرف روزانه‌ آب پرتقال باعث کاهش اکسایش چربی خون می ‌شود. به عقیده‌ محققان مواد غذایی سرشار از ویتامین C باعث کاهش خطر بیماری ‌های قلبی عروقی می ‌شود.

پوست مرکبات شامل ترکیباتی مانند فلاون ها (PMF)،ماده ای که باعث تعادل در قند خون و کاهش کلسترول و سم زدایی کلیه می شود،می باشد.مطالعات نشان می دهد که فلاونهایی موجود در رنگ دانه های پرتقال و نارنگی قادر است کلسترول بد را بدون تغییر در میزان کلسترول خود کاهش دهد.درحقیقت پوست پرتقال،بهتر از داروهای موجود در بازار و بدون هیچ عوارض جانبی کلسترول خون را کاهش می دهد.

شادی بخش و انرژی زا

بیشتر افراد ویتامین C را به پرتقال نسبت می دهند در حالیکه آنها حاوی فولات هستند که نقشی را در ایجاد سروتونین ایفا می کند. سروتونین همان ماده شیمیایی است که ایجاد کننده شادی در مغز است. مطالعات نشان می دهد که رایحه مرکبات،مانند لیموترش،لیمو،گریپ فروت و پرتقال می تواند حالات شما را رو به بهبودی برده و انرژی شما را دو چندان کند.

بررسی جامع خواص مرکبات - 10 خاصیت مرکبات برای سلامتی

بررسی جامع خواص مرکبات – ۱۰ خاصیت مرکبات برای سلامتی

زمانی که احساس بی‌حوصلگی و بی‌حالی می‌کنید یک عدد پرتقال خوشمزه نوش جان کنید. خواهید دید که چقدر خوش اخلاق و سرحال خواهید شد.

پژوهش‌های اخیر نشان داده‌اند که گریپ‌فروت علاوه بر بتاکاروتن حاوی مواد دیگری نیز هستند که می‌توانند از ابتلا به سرطان پیشگیری کنند. گریپ‌فروت‌های صورتی و قرمز سرشار از لیکوپن هستند. به نظر می‌رسد این آنتی اکسیدان خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش می‌دهد.

در مورد پرتقال باید بگوییم که این میوه‌ی پُرطرفدار سرشار از بیوفلاوونوئیدهایی مثل «روتین» و «هسپریدین» هستند. این دو رنگدانه‌ی گیاهی از ابتلا و همچنین رشد تومورهای سرطانی پیشگیری می‌کنند. در واقع تمام مرکبات مثل نارنگی پاکستانی سرشار از بتاکریپتوگزانتین‌ها هستند. این بتاکاروتن از ابتلا به سرطان کولون پیشگیری به عمل می‌آورد.

در تحقیقی که نتایج آن در مجله بیومدیکال و بیوتکنولوژی در سال ۲۰۱۲ به چاپ رسید، دانشمندان ژاپنی اعلام کردند که ترکیبات آنتی اکسیدانی پرتقال به پیشگیری از ابتلا به برخی از انواع سرطان ‌ها مانند سرطان دهان، سرطان مری، سرطان معده و سرطان کولون و حنجره کمک زیادی می‌ کند. ویتامین C موجود در این میوه علاوه بر پیشگیری از ابتلا به این بیماری باعث می‌ شود که قدرت درمانی برخی از این سرطان ‌ها بیشتر شود.

تنظیم سطح کلسترول خون و کاهش خطر سکته مغزی

مرکبات حاوی میزان قابل ملاحظه‌ای فیبر پکتین هستند. این فیبرهای حلال غذایی میزان کلسترول خون را تنظیم می‌کنند.

مطالعاتی که نتایج آن در سال ۲۰۱۲ در مجله قلب آمریکا به چاپ رسید، نشان داده خطر ابتلا به سکته مغزی در زنانی که پرتقال، گریپ فروت و سایر میوه های خانواده مرکبات را در رژیم غذایی خود به طور مرتب مصرف می کنند، ۱۹ درصد کمتر از سایرین دچار سکته مغزی می شوند.

مصرف مرکبات به هضم غذا کمک می کند

در غذاهای چینی، پوست پرتقال به عنوان یک همراه (چاشنی) گوشت قرمز به کار می رود. دلیل این کار این است که بر طبق طی چینی، پوست پرتقال به هضم غذاهای سنگین و چرب کمک می کند. یک توصیه برای هضم بهتر این است که هر روز را با آب لیمو آغاز کنید.

بررسی جامع خواص مرکبات - 10 خاصیت مرکبات برای سلامتی

بررسی جامع خواص مرکبات – ۱۰ خاصیت مرکبات برای سلامتی

آب یک لیموی فشرده را بگیرید و مصرف کنید. آّبلیمو کمی اسید دار است که آبی که در روده شما می ماند را تصفیه می کند. یکی از فواید اصلی آب لیمو که برای سلامت بسیار مفید است کاهش وزن است.پس آب لیمو را هرگز فراموش نکنید.

افزایش جذب کلسیم و بهبود سلامت استخوان ها

کلسیم و ویتامین D برای داشتن استخوانهایی سالم ضروری است.کلسیم برای ساختن و نگهداشتن استخوان لازم است ولی ویتامین D موردنیاز است زیرا بدن بدون کلسیم نمی تواند آن را جذی کند. اگرچه شیر گاو در گذشته به عنوان اولین غذای مورد نیاز برای داشتن استخوانهای قوی بود اما مطالعات نشان می دهد که بدن قادر به جذب هر دوی کلسیم و ویتامین D از طریق آب پرتقال به آسانی شیر است.

امتیاز دیگر آب پرتقال این است که سرشار از ویتامین C است.آب پرتقال یک آنتی اکسیدان عالی است که جذب کلسیم برای بدن را آسان می کند. به خاطر داشته باشید که اسید استیک آب مرکبات می تواند باعث ساییدن مینای دندان شود بنابراین دندانهایتان را یک ساعت بعد از نوشیدن آب میوه مسواک نزنید.

پیشگیری از افزایش وزن و چاقی

در سال ۲۰۱۱، مطالعات محققان بریتانیایی نشان داد که نوبیلتین، فلاونوئید موجود در نارنگی به جلوگیری از ابتلا به چاقی کمک می کند ضمن این که محافظی در برابر ابتلا به دیابت نوع ۲ است. پس اگر گر رژیم گرفته‌ اید و می‌ خواهید میزان کالری‌ های دریافتی‌ تان را بدون محروم کردن خود از مواد مغذی کاهش دهید، می ‌توانید به جای موز یا انگور، نارنگی یا پرتقال میل کنید.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.