سرزمین من ایران

سرزمین من ایران

ایران سربلند
سرزمین من ایران

سرزمین من ایران

ایران سربلند

مواد غذای و خوردنی‌هایی که ویتامین دی دارند...


آب پرتقال
تقریباً ۲-۳% مردم جهان به خوردن شیر آلرژی و حساسیت دارند و همچنین ۷۵% آن‌ها درگیر عدم تحمل لاکتوز می‌باشند. به خاطر همین بعضی از کشور‌ها آب پرتقال را با مواد مغذی همچون کلسیم و ویتامین دی غنی می‌کنند و شما با نوشیدن یک فنجان آب پرتقال غنی شده می‌توانید روزانه ۱۰۰ واحد ویتامین دی خود را تامین کنید.

تخم کتان
تخم کتان یکی دیگر از منابع غنی اسید‌های چرب امگا ۳ و ویتامین دی می‌باشد؛ که در وعده صبحانه هم می‌توان آن را هم به صورت خام و هم به صورت خیس شده خورد و درصدی از ویتامین دی بدن را جبران کرد.

زیره
زیره از جمله دانه‌های معطر و پر خاصیتی است که سرشار از کلسیم می‌باشد و به همین علت تامین کننده میزان قابل توجهی از ویتامین دی بدن می‌باشد.

عرق یا دمنوش یونجه
از سالم‌ترین گیاهان دنیا می‌توان به یونجه اشاره کرد که ریشه آن به ۱۰ الی ۱۵ متر عمق زمین رسیده است و به همین خاطر منبعی بسیار عالی از مواد معدنی و ویتامین‌ها از جمله کلسیم، ویتامین دی به شمار می‌رود توصیه می‌شود که یک قاشق از پودر یونجه را در مقداری آب گرم حل کرده و در وعده‌های صبحانه میل کنید.
  
قائوت چهل گیاه
برای دریافت درصدی از ویتامین دی بدن و تقویت استخوان‌ها یک لیوان شیر به همراه ۱ قاشق غذاخوری دارویی قائوت چهل گیاه توصیه می‌شود.

روغن زیتون یا روغن کبد ماهی
با مصرف روزانه میزان متعادلی از روغن زیتون، روغن کبد ماهی می‌توانید مقدار قابل توجهی از ویتامین d بدن را تامین کنید.

ارده شیره
به جرآت می‌توان گفت ارده شیره به عنوان یک صبحانه کامل و مقوی و البته خون ساز که سرشار از ویتامین دی نیز می‌باشد، به شمار می‌رود، اما باید بدانید که بعد از مصرف این ماده غذایی انرژی زا حتماً ورزش کنید تا از بالا رفتن وزن جلوگیری شود.

دانه آفتابگردان
دانه آفتابگردان نیز از جمله گیاهانی است که دارای چربی‌های غیراشباع با پروتئین و ویتامین آ می‌باشد و میزان قابل توجهی ویتامین دی دارد. به عنوان یک منبع خوب و مقوی برای گیاهخواران به شمار می‌رود البته ناگفته نماند که به خاطر بالا بودن کالری آن در حد تعادل مصرف کنید.

برگ هلو و زردآلو
برای جلوگیری پیشگیری از اختلالات تیروئید برگ هلو و زردآلو به خاطر داشتن منبع قابل توجهی از ویتامین دی گزینه مناسبی به شمار می‌رود. از این ماده غذایی پر خاصیت به عنوان تنقلات برای کودکان نیز استفاده می‌شود.

خرما
خرما حاوی بسیاری از مواد معدنی از جمله پروتئین ها، منگنز، فیبر، پتاسیم، ویتامین‌ها ب، منیزیم، آهن و کلسیم می‌باشد. برای جذب کلسیم و ویتامین دی می‌توانید خرما را داخل شیر خرد کنید و سپس میل کنید.

صدف‌های خوراکی
ارزش و اهمیت برخی از صدف‌ها به دلیل تولید مروارید‌های زیبا و طبیعی بسیار بالا است و برخی دیگر از صدف‌ها نیز به علت داشتن مقادیر بالایی از مواد معدنی در حوزه تغذیه بسیار تاکید به مصرف شده اند، جالب است بدانید ۶ عدد صدف متوسط معادل با ۶۷ درصد از نیاز روزانه یک فرد برای تامین ویتامین دی می‌باشد.

قارچ
به غیر از غذا‌های غنی شده منبع خوب دیگری که گزینه مناسبی برای تامین ویتامین دی است قارچ می‌باشد. قارچ‌ها قادر به سنتز ویتامین دی در معرض نور خورشید می‌باشند. بنابر این قارچ‌ها به عنوان تولید کننده ویتامین D۲ به شمار می‌روند. پس با استفاده آن‌ها در غذا‌هایی همچون سوپ یا تخم مرغ بخشی از نیاز‌های خود را از لحاظ کمبود ویتامین دی جبران کنید.

قارچ پورتوبلو
قارچ پورتوبلو از جمله منابع غذایی مفید گیاهی است که سرشار از انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی می‌باشد. باید بدانید که یک فنجان قارچ خرد شده معادل با ۶۴ درصد ویتامین دی را از کل نیاز روزانه تامین میکند.

غلات غنی شده
خوردن غلات کم کالری غنی شده مثل دانه‌ها به همراه یک لیوان شیر یا آب پرتغال غنی شده در تامین ویتامین دی بدن بسیار موثر است. در هر یک فنجان و نیم غلات میزان ۹۰ واحد ویتامین دی وجود دارد.

جو دوسر
غلاتی مثل جو دوسر با ویتامین دی غنی شده است، ولی نسبت به منابع طبیعی از میزان ویتامین دی کمتری برخوردار است. اما با این وجود راه خوبی برای جذب این ویتامین در بدن می‌باشد.

کشک گوسفندی و گاوی
از مهمترین خواص کشک می‌توان به درمان پوکی استخوان اشاره کرد. کشک به خاطر دارا بودن مقدار بسیار زیادی کلسیم، فسفر و ویتامین دی از بیماری پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.

جگرگوساله
اگرچه خوردن جگر گاو به خاطر کلسترول بالایی که دارد برای همه افراد توصیه نمی‌شود، اما باید بدانید که این ماده غذایی دارای پروتئین‌های زیادی و همچنین ویتامین آ و آهن می‌باشد و مهمتر از همه در هر وعده ۳.۵ اونس از آن به شکل پخته شده دارای ۵۰ واحد ویتامین دی می‌باشد.

ماهی‌های چرب
ماهی قزل آلا، ماهی تن از جمله ماهی‌های چربی به شمار می‌روند که منبع غنی از ویتامین دی محسوب می‌شود. این ماهی‌ها علاوه بر داشتن مقدار زیادی ویتامین دی به خاطر داشتن اسید‌های چرب امگا ۳ و سلامت قلب را تضمین می‌کند.

ماهی هرینگ یا همان شاه ماهی
منبع عالی دیگر ویتامین دی ماهی هرینگ نام دارد. تقریبا ۱۴۳ گرم از ماهی هرینگ یا همان فیله آن تامین کننده بیش از نیمی از ویتامین دی می‌باشد. به جز ویتامین دی مواد مغذی دیگری همچون کلسیم، فسفر و پروتئین در ماهی هرینگ به شکل قابل توجهی وجود دارد.

ماهی تن کنسروی
بسیاری از افراد به دلیل طعم و بوی خاص انواع مختلف ماهی ها، رو به مصرف ماهی کنسروی می‌آورند. جالب است بدانید هر ۴ اونس از این نوع ماهی تن ۱۵۰ واحد ویتامین دی در خود جای داده است.

ماهی ساردین
ماهی ساردین از جمله ماهی‌هایی است که غنی از اسید‌های چرب امگا ۳ می‌باشد. این ماهی دارای مقدار بالایی ویتامین دی و کلسیم میباشد و برای کاهش التهاب و سلامت استخوان‌ها و همچنین کاهش کلسترول تاثیر به سزایی دارد.

ماهی سالمون کنسروی یا تازه
ماهی سالمون گزینه بسیار مناسبی برای بالا بردن پروتئین رژیم غذاییتان می‌باشد. این ماهی دارای مقادیر زیادی ویتامین دی می‌باشد که با گنجاندن آن در برنامه غذایی خود می‌توانید درصدی از ویتامین بدنتان را تامین کنید.

ماهی ماکرو
اگرچه این ماهی محبوبیت ماهی تن و آزاد را ندارد، اما تمامی متخصصان تغذیه برای تامین ویتامین دی مورد نیاز بدن خوردن مرتب این ماهی را توصیه می‌کنند.

ماهی کولی
ماهی کولی از آن دسته ماهی‌های است که در بین مردم کمتر شناخته شده است در رستوران‌ها هم این ماهی مظلوم واقع شده است و جایی در منوی غذا‌ها ندارد، اما باید بدانید که این ماهی حاوی مقادیر زیادی ویتامین دی می‌باشد و همچنین منبع فوق العاده‌ای از کلسیم و امگا ۳ می‌باشد.

سالامی
سالامی نیز از جمله مواد غذایی هست حاوی مقادیر زیادی از ویتامین دی می‌باشد. سه برش از سالامی در داخل ساندویچ شما، حدودا ۴ درصد از مقدار ویتامین دی بدنتان را تآمین می‌کند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.