سرزمین من ایران

سرزمین من ایران

ایران سربلند
سرزمین من ایران

سرزمین من ایران

ایران سربلند

نوشیدن بیش از حد چای چه عوارضی دارد؟..

یک مشاور تغذیه و رژیم شناسی درباره عوارض نوشیدن بیش از حد چای به بیان توضیحاتی پرداخت.

به گزارش سرزمین من ایران به نقل از خبرنگاران جوان شهاب اولیایی رژیم شناس و متخصص تغذیه در گفت‌وگو با  خبرنگاران جوان گفت: چایی‌ها بر اساس کیفیت حاوی موادی به نام آنتی اکسیدان‌ هستند. همچنین برخی مواد محرک مانند کافئین که سبب تحریک سیستم اعصاب مرکزی می‌شوند، در چای وجود دارد.

او در ادامه افزود: در واقع مصرف چای در مقادیر کم باعث رفع خستگی می‌شود؛ اما مصرف بیش از حد آن اختلالاتی مانند تپش قلب، استرس و اضطراب را ایجاد می‌کند. وجود برخی آنتی اکسیدان‌ها در چای باعث می‌شود رادیکال‌های آزاد ایجاد شده در بدن از بین بروند. بنابراین برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی نوشیدن چای با کیفیت و در حد تعادل می‌تواند موثر واقع شود.

این مشاور تغذیه بیان کرد: البته چای انواع و اقسام بسیار متنوعی دارد که در ادامه این مطلب به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم. چای سفید حالتی است که برگ و جوانه‌های تازه از چای پس از چیده شدن و تحت عمل اکسیداسیون قرار نگرفته اند. از دیگر اقسام آن می‌توان به چای سبز اشاره کرد که فرآیند اکسیداسیون تا مقدار کمی بر روی آن شکل گرفته است و آنتی اکسیدان‌های فراوانی به خود اختصاص داده است.

اولیایی گفت: در مرحله بعد به چای قرمز می‌رسیم که در واقع تمام برگ‌های آن اکسید می‌شوند. به هر میزان که فرآیند اکسیداسیون بیشتر شود، تغییرات مواد مغذی هم بیشتر خواهد شد.

اولیایی مطرح کرد: در واقع چای رسوب دهنده آهن است و یکی از علل کم خونی و فقرآهن در بیشتر مردم، مصرف بیش از حد چای محسوب می‌شود؛ بنابراین افردی که به کم خونی مبتلا هستند از جمله خانم‌ها نسبت به این موضوع دقت بیشتری داشته باشند و تا ۱ ساعت بعد از صرف غذا؛ چای ننوشند تا رسوب آهن صورت نگیرد.

او در ادامه افزود: افرادی که بیماری قلبی و عروقی دارند حتما از چای کم رنگ استفاده کنند؛ چرا که محرک سیستم عصبی است و می‌تواند تپش قلب را افزایش دهد. همچنین افرادی که سنگ کلیه دارند بهتر است از چای کمتر و کم رنگ استفاده کنند.

اولیایی در پایان تصریح کرد: برخی افراد در مصرف چای افراط می‌کنند که این زیاده روی می‌تواند یبوست و دفع آب بدن را افزایش دهد. در صورتی که چای به حد تعادل یعنی  ۲ تا ۳ فنجان در روز مصرف شود می‌تواند برای سیستم بدن انسان مفید باشد. همچنین توصیه می‌کنیم فقط بر روی چای تمرکز نکنید و برای دریافت آنتی اکسیدان‌های مختلف از انواع دمنوش‌ها استفاده کنید تا مواد مفید به صورت متنوع وارد بدن شوند.

انعقاد قرارداد تولید ۶۰ میلیون دوز واکسن با روسیه در داخل کشور/ ساخت واکسن مشترک پاستور و کوبا...

 محمد علی محسنی بندپی، عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت:

اخیرا قرارداد تولید ۶۰ میلیون دوز واکسن با روسیه در داخل کشور بسته شده و خط تولید آن راه اندازی شده است، دو میلیون دوز واکسن پیش از این به افراد در معرض خطر تزریق شده است و اخیرا نیز ۲ میلیون دیگر وارد شده است که در چرخه واکسیناسیون قرار خواهد گرفت.

موسسه پاستور هم با کشور کوبا در حال ساخت واکسن است و فاز سوم آزمایشات خود را آغاز کرده اند و به زودی تولیدات انبوه آن‌ها نیز به بازار عرضه می‌شود.

بازدید امیر دریادار خانزادی از یگان های ناوگان نیروی دریایی ارتش در جنوب...

فرمانده نیروی دریایی ارتش با حضور در استان هرمزگان، از یگان های ناوگان نیروی دریایی ارتش در جنوب  کشور بازدید و میزان آمادگی این یگان ها را مورد ارزیابی قرار داد.